Blog
Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία
1st Women Business Open Coffee
Γνωριζόμαστε και Μιλάμε για Εμάς.
Start me Up
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, δίπλα στη Γυναίκα Επιχειρηματία.
Όραμα, ευκαιρίες, εμπόδια, πόροι, λύσεις.
1st Women Business Open Coffee, την οποία διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου.
Κωνσταντίνος Δαμίγος
Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας – ΒΕΑ
Άννα Ευθυμίου
Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ιωάννης Βουτσινάς
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – ΚΕΕΕ
Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη
Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – ΕΕΔΕΓΕ
Μαριάνθη Φραγκοπούλου
Διευθύνουσα Σύμβουλος Herado
Νένα Χρονοπούλου
Ιδρύτρια του Πανελλαδικού Κοινωνικού Δικτύου 4ΑΜΕΑ. Ηθοποιός Συγγραφέας
Ένη Φωτέλλη
Διευθύνουσα Σύμβουλος, Dalcochem Α.Ε.
Άννα Μαρία Μαζαράκη
Ιδρύτρια της ομώνυμης αλυσίδας κοσμημάτων, ANNA MARIA MAZARAKI
Μαρία Αλετρά
Ιδιοκτήτρια «Αλετράς Bakery»
Ξένια Κούρτογλου MSc.
Ιδρύτρια της εταιρείας ερευνών αγοράς, Focus Bari @ Resilience Expert
Τίνα Σαγιάννη
Systems Manager, Veral
Μαίη Ζαννή
Πρόεδρος και Συνιδρύτρια Women Act
Παναγιώτα Λυμπέρη
Ιδρύτρια ASKRA OLIVE OIL
Ράνια Ουσταμπασίδου
Ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της αλυσίδας Διαγνωστικών Ιατρείων, Alpha Prolipsis
Στέλλα Κεραμπός
Ιδρύτρια KERABOSS CARS MANUFACTURING
Παρασκευή Μιχαλοπούλου
Πρόεδρος ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού)
Χρύσα Γεωργίου
Ιδιοκτήτρια Υφαίνειν
Νίκος Τράντος
Ψυχολόγος M.Sc Σύμβουλος Εργασιακής Ψυχολογίας
Μελπομένη Σελάλμα
Ιδιοκτήτρια, Melina’s delight Cuisine – Έτοιμο προσωπικό πακέτο διατροφής
Έφη Παύλου
Εκπρόσωπος Τομέα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας
Αργυρώ Μαυρούλη
Δημοσιογράφος,
Συμπεράσματα Εκδήλωσης.
Γιώργος Παπατριανταφύλλου
Επικοινωνιολόγος, Ιδρυτής και CEO Minobi Hellas
Οργάνωση – Παρουσίαση – Συντονισμός Εκδήλωσης.
Τα Βασικά χαρακτηριστικά της Εκδήλωσης:
- Η τεράστια προσέλευση του κοινού. 2 αίθουσες κατάμεστες.
- Η δομή και η ποιότητα με εστίαση στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, των ομιλητριών και των ομιλητών.
- Το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού και των συμμετεχόντων, ώς το τέλος της εκδήλωσης.
- Το εξαίρετο κλίμα, αισιοδοξίας – συνεννόησης – συναισθηματικής, επιχειρηματικής και επαγγελματικής σύνδεσης, όλων των μερών.
- Τα εξαιρετικής σημασίας, Συμπεράσματα της εκδήλωσης από τη δομή του περιεχομένου.
- Κυρίαρχα συμπεράσματα της συνάντησης αποτέλεσαν η ανάγκη άρσης των στερεοτύπων που εξακολουθούν να συνοδεύουν τη γυναίκα επιχειρηματία, η ενίσχυση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, η στήριξη της καινοτομίας, η απλούστευση των διαδικασιών και η παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με σταθερή προσήλωση στον θεσμικό του ρόλο, θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και ενισχύουν ουσιαστικά τη δικτύωση, τη γνώση και τη συνεργασία. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, παρεμβάσεις και ανταποδοτικές υπηρεσίες, το ΒΕΑ επιδιώκει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην άρση των εμποδίων, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των γυναικών επιχειρηματιών και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το μέλλον.
Τονίστηκε, επίσης, η σημασία της ενίσχυσης της κουλτούρας σεβασμού και ισότητας χωρίς προκαταλήψεις, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης ισχυρών δομών υγείας και παιδείας ως βασικού πυλώνα στήριξης της γυναίκας επιχειρηματία και μητέρας. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι, παρά τη θετική πορεία των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, παραμένει ακόμη σημαντικός δρόμος προς την πλήρη ισότητα και αξιοποίηση του δυναμικού τους.








































































