Πολιτικές εξελίξεις

Πολιτικές εξελίξεις

«Στις 7 Ιουλίου κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών για μια αυτοδύναμη και καλύτερη Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τόνισε, πως η κυβέρνηση καλείται να κερδίσει έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο, αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στις 22 Ιουλίου, η κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και την επόμενη ημέρα, στις 23 Ιουλίου, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Μία εβδομάδα μετά, θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, «με τις πρώτες μειώσεις φόρων που υποσχεθήκαμε στους πολίτες. Ταυτόχρονα, θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και η ηρεμία στις τάξεις της, με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας. Πυξίδα, ο σεβασμός στην ιεραρχία των ανώτατων λειτουργών της Θέμιδος».

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό σχέδιο, αναπτύσσεται στις 12 στρατηγικές επιλογές που δικαιώθηκαν στις κάλπες», τις οποίες και παρέθεσε:

-Ανάπτυξη και καλύτερες δουλειές.

-Αξία στην ακίνητη περιουσία.

-Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη, στη χώρα. Εκεί πιστεύω θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα, τις επόμενες ημέρες θα οριστεί η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

-Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.

-Εκπαίδευση, όπου όπως είπε, θα έχει αύριο συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο της κυβέρνησης.

-Ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες.

-Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων. Σχολίασε πως ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση «να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας, ώστε το μήνυμα να σταλεί σε όλη την επικράτεια, πως δεν θα δεχθούμε καμία απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας».

-Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.

-Προστασία του περιβάλλοντος.

-Σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

-Νέο μοντέλο πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.

-Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Close Menu