Οικονομικά νέα

Οικονομικά νέα

Τηλεργασία: Την Παρασκευή η δήλωση για το 40% των εργαζομένων

Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι εργοδότες να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” το 40% των εργαζομένων τους στο καθεστώς της υποχρεωτικής τηλεργασίας λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την παραπάνω ημερομηνία”, οι εργοδότες υποχρεούνται να προαναγγείλουν το προσωπικό που απασχολούν υποχρεωτικά εξ αποστάσεως, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ το Έντυπο Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55/11.03.20).

Το ανωτέρω σύστημα εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής μόνο στις περιπτώσεις, όπου η εργασία μπορεί να παρασχεθεί από τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως, σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που μπορούν να απασχοληθούν με το σύστημα αυτό.


Σουηδικό μοντέλο στην επικουρική ασφάλιση με ατομικό κουμπαρά

Σαρωτικές αλλαγές με… σουηδικό μοντέλο έρχονται στην επικουρική ασφάλιση. Η κυβέρνηση προωθεί το σύστημα του «ατομικού κουμπαρά», δηλαδή την πλήρη κεφαλαιοποίηση, που θα αφορά καταρχήν υποχρεωτικά όλους τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

 Όλοι όσοι εργαστούν και ασφαλιστούν για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του επίμαχου νόμου ή έπειτα από μια «ημερομηνία ορόσημο» θα εντάσσονται υποχρεωτικά στο νέο σύστημα. Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα και σε σημερινούς νέους εργαζόμενους που είναι «φρεσκοασφαλισμένοι» να ενταχθούν προαιρετικά.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, σημερινοί εργαζόμενοι με λίγα χρόνια ασφάλισης, για παράδειγμα έως 5 ή έως 10 έτη ασφάλισης ή και νέοι σε ηλικία, θα μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα του «κουμπαρά» εφόσον το θελήσουν. Πρόσβαση αναμένεται να δοθεί και σε ασφαλισμένους που σήμερα δεν έχουν επικουρική, για παράδειγμα ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.


Αγορά εργασίας τεσσάρων ταχυτήτων λόγω της πανδημίας

Με τέσσερις ταχύτητες θα τρέχει η αγορά εργασίας το επόμενο 3μηνο και έως το τέλος του έτους. Καθώς η δυναμική επιστροφή της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στην αγορά και τα περιφερειακά μέτρα πολλαπλασιάζονται με στόχο την αποφυγή ενός νέου -έστω και τοπικού χαρακτήρα- lockdown, η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε… Βαβέλ. Αναστολές συμβάσεων και «Συν-Εργασία» συγκατοικούν με τηλεργασία και «παραδοσιακή» πλήρη ή μερική απασχόληση ακόμη και εντός της ίδιας επιχείρησης.


Έως τις 20 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση μίσθωσης ακινήτου

Παρατείνεται, έως τις 20 Οκτωβρίου 2020, η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτου, με ημερομηνία έναρξης μίσθωσης από 1η έως και 31η Αυγούστου 2020, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, παρατείνεται μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για τις παρακάτω περιπτώσεις:

-Σε περίπτωση που μισθωτήριο, το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020, έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet. Η δήλωση υποβάλλεται χωρίς κυρώσεις και περιλαμβάνει στοιχεία που ισχύουν στις 12 Ιουνίου.

-Αν το μισθωτήριο έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά και έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Διαφορετικά, η μίσθωση θεωρείται ότι ισχύει.

Παρατείνεται έως και τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Covid:

α) αρχικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και

β) τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.


Τι προβλέπει η απόφαση για υποχρέωση διατροφής και από τους παππούδες

Στον παππού και τη γιαγιά περνά η “σκυτάλη” για την υποχρέωση διατροφής ανήλικου παιδιού σε περίπτωση που μετά τον χωρισμό τους οι γονείς του δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αναγκαία έξοδα για τη συντήρηση και την ανατροφή τους. Αυτό έκρινε, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποχρεώνοντας με την απόφασή του τον παππού – γιατί η γιαγιά αποδεδειγμένα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα- να συμμετέχει στη διατροφή του εγγονιού του, μετά το διαζύγιο του γιου τους.