Ψηφιακό πελατολόγιο: Επίσημη πρώτη για τους επαγγελματίες στον κλάδο αυτοκινήτου
Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της νέας πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το ψηφιακό πελατολόγιο. Η αρχή θα γίνει στους επαγγελματίες του κλάδου του αυτοκινήτου ενώ τον Ιούλιο θα επεκταθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εκδηλώσεων και δεξιώσεων.
Μέσω της νέας εφαρμογής η ΑΑΔΕ θα μπορεί να «παρακολουθεί» και να καταγράφει την είσοδο και έξοδο κάθε οχήματος σε πάρκινγκ, πλυντήρια, συνεργεία και εταιρίες ενοικίασης. Έως τον Ιούνιο η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσω κινητού τηλεφώνου και θα ενταχθεί στην πλατφόρμα MyDATAapp που ήδη χρησιμοποιούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις και για εταιρείες
Από το 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής προανήγγειλε ότι έρχονται προσυμπληρωμένες δηλώσεις για τις εταιρίες. Ο κ. Πιτσιλής σε ερώτηση αν οι προσυμπλη ρωμένες δηλώσεις θα εφαρμοστούν και στους ελεύθερους επαγγελματίες, απάντησε: Δεν είμαστε μακριά . Και εξήγησε ότι μέσω του myDATA μπορεί σύντομα να έχουμε προσυμπληρωμένα Ε3: Πρέπει να το συζητήσουμε και με τους λογιστές για να δούμε αν κάτι μας διαφεύγει ανέφερε.
Μετά το Πάσχα ο διάλογος για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Μετά το Πάσχα μπαίνει δυναμικά σε τροχιά ο Κοινωνικός Διάλογος με τους Κοινωνικούς Εταίρους για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα έρθει για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαμηνύει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στο περιθώριο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Στα σκαριά το πρόγραμμα “Κοινωνική Αντιπαροχή” του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Στα σκαριά του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας φαίνεται πως βρίσκεται η υλοποίηση του νέου προγράμματος για σπίτια με φθηνό ενοίκιο σε νέους, σε νέα ζευγάρια, σε χαμηλόμισθους, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε νέες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και γενικότερα σε ευάλωτες ομάδες πολιτών. Πρόκειται για τις αλλαγές που θα γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική Αντιπαροχή» μέσω του οποίου θα δοθούν σπίτια με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
Μάλιστα το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναμένεται να θέσει εκτός απροόπτου το προσεχές διάστημα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του προγράμματος « Κοινωνική Αντιπαροχή» και μετά αυτό θα ψηφιστεί στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα θα τρέξει εντός του 2025, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου.