Θέματα Αγοράς

Νέο πρόγραμμα αναβάθμισης κατοικιών

Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»,  μέσω του οποίου επιδοτείται το 40 % των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κατοικιών που έχουν δηλωθεί κενές τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε από την Πάτρα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας η Σοφία Ζαχαράκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, με θέμα την ακίνητη ιδιοκτησία στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης, παρουσίασε τις δράσεις της κυβέρνησης για την στεγαστική πολιτική. Ειδικότερα, αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε εκταμιεύσει 1.290 δάνεια μέσα σε τέσσερις μήνες και βλέπουμε ότι υπάρχει πλέον μία καλύτερη ροή».

Υψηλό ποσοστό εξυπηρέτησης στο 1555

Πάνω από 7.000.000 κλήσεις έχει εξυπηρετήσει στους 27 μήνες λειτουργίας του το 1555 , ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών του υπουργείου Εργασίας, με τα περισσότερα ερωτήματα να αφορούν περιπτώσεις ασφάλισης και συντάξεων, ανεργίας και εργασιακών θεμάτων. Από αυτές τις κλήσεις (7.010.544) το 99,65% έχει απαντηθεί είτε αμέσως είτε εντός λίγων ημερών. Το υπόλοιπο 0,35% αφορά προσωποποιημένα αιτήματα, τα οποία χειρίζονται ειδικές ομάδες στελεχών του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων.