Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Μετά από αναβολή δύο μηνών, συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας το κρίσιμο θέμα της προσφυγής που κατέθεσαν ο ΣΕΒ και άλλοι επτά περιφερειακοί σύνδεσμοι εργοδοτών, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εκδόθηκε πριν από 10 μήνες (18/2/2019) με αφορμή την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ (με ισχύ από 1η Φεβρουαρίου 2019), αλλά αφορούσε και τη διατήρηση των τριετιών για τους κατώτατους μισθούς και τα ημερομίσθια. Επισημαίνεται, ότι μόλις πρόσφατα με διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ενσωματώθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, παρατάθηκε η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τις 31-12-2019.

Έως τις 20 Δεκεμβρίου, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο Τaxisnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης του έτους 2019 για να δουν έως τις 31 Δεκεμβρίου τα χρήματα στους λογαριασμούς τους άσχετα αν έχουν προχωρήσει ή όχι στην αγορά του καυσίμου. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να πληρούν οι δικαιούχοι τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση, πάρουν τα χρήματα, αλλά δεν αγοράσουν τελικά πετρέλαιο θέρμανσης, θα κληθούν στη συνέχεια να επιστρέψουν το επίδομα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

-Το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει από 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

-Είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

-Δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση.

-Στο επίδομα της περιόδου 2019 -2020 συμμετέχουν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Close Menu