Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Σχέδιο για έμμεσες και ενδεχομένως και άμεσες μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και αύξηση – μέχρι διπλασιασμού –των προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης βρίσκεται σε επεξεργασία και αναµένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήµερο του ∆εκεµβρίου, ύστερα και από τη σαφή παραίνεση τόσο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρµόδιου υπουργού Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να µειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδοµένων.

Τη βεβαιότητα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάσσονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα υπερβούν αισθητά την αρχική πρόβλεψη των 4,5 δισ. ευρώ εκφράζουν πλέον τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καθώς μέχρι την περασμένη Τρίτη 26 Νοεμβρίου είχαν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση χρέη 4.476.075.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 432.550 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στον ΕΦΚΑ μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου που ήταν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ η διαδικασία της ρύθμισης των χρεών για 376.531 αιτήσεις και συνεπώς απομένει η διεκπεραίωση των υπολοίπων 56.019 αιτήσεων.

Στις 40.000 ευρώ μεικτά ετησίως για μονογονεϊκή οικογένεια και στις 60.000 ευρώ για ζευγάρι διαμορφώνεται το εισοδηματικό όριο για τη λήψη του επιδόματος γέννησης των 2.000 από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και η αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ενισχυθούν περίπου 83.000 οικογένειες. Το ποσό των 60.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 10.000 για κάθε επιπλέον ανήλικο παιδί που υπάρχει στην οικογένεια. Σε δύο δόσεις θα καταβάλλεται το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ. Η πρώτη δόση θα είναι 1.500 ευρώ και θα καταβάλλεται μετά από αίτηση στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η δεύτερη δόση θα δίνεται εντός του επόμενου εξαμήνου από την γέννηση του παιδιού.

Close Menu