Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Άδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για υπερβολικό κέρδος σε βασικά αγαθά

Πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για υπερβολικό κέρδος σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Το γεγονός δημοσιοποίησε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter, ενώ δηλώνει ότι εν μέσω των διεθνών ανατιμήσεων στέλνει μήνυμα, προς όλους, να μην σπεύσουν να εκμεταλλευθούν την συγκυρία.


Self-test

Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για τη δωρεάν διανομή self test σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε “τον Ιούλιο σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού οι οποίες μπορεί να είναι και πιο ευάλωτες στον ιό λόγω δραστηριότητας επαγγελματικής, δηλαδή στην εστίαση, τον τουρισμό αλλά βέβαια και στις ηλικίες 18-30 που δεν έχει προχωρήσει πλήρως ο εμβολιασμός, θα συνεχιστεί το μέτρο των δωρεάν self test”.


«Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 (Β κύκλος)»

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 (Β κύκλος)», σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00.


Οι αλλαγές που εξετάζονται στην αξιολόγηση της αναπηρίας

Στο επίκεντρο των αλλαγών αναμένεται να μπει μέσα στους επόμενους μήνες το σύστημα αξιολόγησης της αναπηρίας. Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει μπαράζ μεταρρυθμίσεων και σε αυτό τον τομέα, με στόχο τη θέσπιση ενός συστήματος που δεν θα στηρίζεται μόνο στον ιατρικό φάκελο, αλλά και στην λειτουργικότητα του. Το νέο πλαίσιο ευθυγραμμίζεται απολύτως με τα όσα αναφέρονται στην 10η έκθεση της μεταμνημονιακής αξιολόγησης.