Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων να τίθεται «στο τραπέζι». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις θα αφορούν μια σειρά θεμάτων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και η μουσική στην εστίαση, η οποία μέχρι τώρα απαγορεύεται.

Θεωρείται πιθανή η παράταση κατά μία ώρα στο ωράριο κυκλοφορίας (1.00 ή 1.30), η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους και βαφτίσεις), πιθανότατα 200 αντί για 100 που ισχύει ως σήμερα. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών, καθώς θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.


Οι 7 πληγές της ανόδου των αντικειμενικών

Αναπόφευκτες θα είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2022 στο 55% της ελληνικής επικράτειας. Συνολικά αναμένεται να προκληθούν 7 σοβαρές παρενέργειες που θα συμπιέσουν την οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Κατ’ αρχήν, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα εκτοξεύσουν στα ύψη 18 φόρους, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις στην απόκτηση και την κατοχή ακινήτων. Επιπλέον, θα προκαλέσουν αυξήσεις στα ενοίκια κατοικιών και επαγγελματικής στέγης, καθώς το φορολογικό κόστος διαχείρισης των ακινήτων θα αυξηθεί για εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Παράλληλα, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα έχουν ως συνέπεια χιλιάδες πολίτες με χαμηλά εισοδήματα να χάσουν φοροαπαλλαγές, δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και το δικαίωμα ένταξης στο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ.


Κοινωνικός τουρισμός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για φθηνές διακοπές. Ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ολόκληρο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και τι ακριβώς προβλέπει. Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις των δικαιούχων.