You are currently viewing Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Έρχεται αύξηση κομίστρου στα ταξί μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία

Όπως είπε την Πέμπτη ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και το προεδρείο της Ομοσπονδίας, θεωρεί δίκαιο το αίτημα να αυξηθεί το κόμιστρο και τόνισε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα το αίτημα για άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η διεύρυνση της δυνατότητας για 7θέσια και 9θέσια ταξί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ και ο έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών).


Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα με νέα μέτρα

Με νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα λειτουργήσουν από Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου τα σχολεία, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2022 έως τις 15 Ιανουαρίου 2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα διενεργείται 3 φορές αντί για 2. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να διαμορφώνουν το ωράριο λειτουργίας τους προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός.


Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα δικαστήρια

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα 7 Ιανουαρίου τα δικαστήρια, ύστερα από ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι φορείς της Δικαιοσύνης. Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή, οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι «τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων από τις 7 Ιανουαρίου».


Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Από τις 10 Ιανουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.


Κατά 10% μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το 2021

Κατά τουλάχιστον 10% μειώθηκαν οι αγορές καινούργιων αυτοκινήτων το 2021, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας. Ήδη το 2020, λόγω της πανδημίας, η μείωση στις νέες κυκλοφορίες είχε αγγίξει το 20%. Θετικά ωστόσο είναι τα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Αρχή Οχημάτων Μεταφορών (KBA), όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 13,6% των νέων αυτοκινήτων ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητα, κατά 85% περισσότερα από ό,τι το 2020. Επιπλέον, το 28,8% των νέων ταξινομήσεων αφορούσε αυτοκίνητα με υβριδικούς κινητήρες.


Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται επέκταση στους 50 και άνω

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.


Στην τελική ευθεία η απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού της χώρας. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οι περίπου 60.000 απογραφείς αναμένεται να ολοκληρώσουν τις επισκέψεις στους τόπους κατοικίας όσων δεν επέλεξαν την ηλεκτρονική μέθοδο της αυτοαπογραφής, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο συλλογής πληροφοριών με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση του πραγματικού πληθυσμού της χώρας.