Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, η αντιπαράθεση μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για το θέμα των τριετιών, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η προσφυγή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και άλλων περιφερειακών εργοδοτικών ενώσεων.

Με την προσφυγή που κατατέθηκε στις 27 Ιουνίου του 2019, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων ζητούν να ακυρωθεί η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας στις 18 Φεβρουαρίου 2019, με την οποία παρέχονταν οδηγίες για την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ (με ισχύ από 1η Φεβρουαρίου 2019) και του ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας. Η προσφυγή του ΣΕΒ στο ΣτΕ για τις τριετίες αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Πλήγμα σε επίπεδο τιμών ξενοδοχείων δέχθηκε ο ελληνικός τουρισμός κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ειδικά στην κατηγορία ήλιος και θάλασσα. Σύμφωνα με τη μηνιαία ανασκόπηση του INSETE Intelligence σε συνεργασία με την Trivago, οι τιμές των ξενοδοχείων ήταν χαμηλότερες σε όλους τους προορισμούς που εξετάστηκαν σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων. Παρ’ όλα αυτά σε ορισμένους προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες (527 ευρώ τα πεντάστερα), παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πτωτικά όμως κινήθηκαν και κάποιοι ανταγωνιστικοί προορισμοί στην Τουρκία, στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία.

Close Menu