Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Παρατείνεται για 6 μήνες η υλοποίηση 9 δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Παρατείνονται κατά 6 μήνες οι καταληκτικές ημερομηνίες υλοποίησης των ενταγμένων έργων σε εννέα Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κρίση της πανδημίας στην Οικονομία, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Ειδικότερα, οι δράσεις που παρατείνονται οριζόντια κατά 6μήνες είναι οι ακόλουθες :

• Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

• Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

• Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

• Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

• Επιχειρούμε Έξω

• Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση

• Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

Και οι δύο ψηφιακές δράσεις:

• Ψηφιακό Άλμα

• Ψηφιακό Βήμα.

Οι παρατάσεις για τις 9 Δράσεις αφορούν σε 25.218 ενταγμένα επενδυτικά σχέδια για τα οποία η συνολική εγκεκριμένη επιχορήγηση ανέρχεται σε 1,833 δις ευρώ.


Πώς θα μετακινούμαστε από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Φρένο στα φαινόμενα εικονικής τηλεργασίας και αναστολής συμβάσεων απασχόλησης θα επιχειρήσει να βάλει η κυβέρνηση μέσω της διακοπής χορήγησης βεβαιώσεων μετακίνησης των εργαζομένων.

Από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αλλάζουν όλα στον τρόπο μετακίνησης εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους και η περαιτέρω εξάπλωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως επισήμανε η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, από την Δευτέρα οι εργοδότες θα πρέπει να χορηγήσουν στους εργαζόμενους τους για την μετακίνησή τους το νέο έντυπο βεβαίωσης. Αλλαγές δεν αποκλείονται και στην βεβαίωση Τύπου Α στο forma.gov.gr.


Τι τζίρο θα φέρει ο Άγιος Βαλεντίνος

Με κλειστά καταστήματα στο λιανεμπόριο η πανδημία θέτει νέους όρους στις «συναισθηματικές» αγορές, δημιουργώντας μια σημαντική ευκαιρία στον κλάδο λιανικής πώλησης λουλουδιών να τονώσει τις πωλήσεις του αυτό το Σαββατοκύριακο, έπειτα από πτώση που ξεπέρασε το 80% το 2020. Τα ανθοπωλεία, εξάλλου, θα είναι τα μόνα φυσικά καταστήματα ανοιχτά το Σάββατο και την Κυριακή, 13 και 14 Φεβρουαρίου, εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, με ραντεβού και με ωράριο 9.00 – 17.00.