Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ- Ανοιχτό παράθυρο για επιπλέον μέτρα

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε χθες στην χώρα μας αναζωπυρώνοντας έτσι τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα περιορισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να πάρει όποιο μέτρο χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 453  νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, από τα οποία τα 184 εντοπίστηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου και τα 174 στην Περιφέρεια Αττικής.


Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι ανέπαφες συναλλαγές έως 50 ευρώ χωρίς PIN

Την παράταση εφαρμογής του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.


Οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών στο σύστημα ΑΤΛΑΣ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε, το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ στην πλήρη απόδοσή του στο τέλος του χρόνου θα απονείμει σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις το μήνα. Αναφορικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.