Θέματα Αγοράς

Στα 671,14 ευρώ η μεσοσταθμική της μεγαβατώρας.

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στο  Χρηματιστήριο Ενέργειας η ανώτατη χονδρεμπορική τιμή έφθασε σήμερα τα 936,33 ευρώ η μεγαβατώρα που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ. Η μεσοσταθμική τιμή της ημέρας διαμορφώνεται σε 671,14 ευρώ η μεγαβατώρα.

Μετά τη νέα σημερινή άνοδο η μέση τιμή του Αυγούστου διαμορφώνεται στα 427,83 ευρώ ανά MWh και είναι 27% υψηλότερη από την αντίστοιχη του Ιουλίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος της μέσης τιμής θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο και θα επηρεάσει τους λογαριασμούς κατανάλωσης που πρέπει να πληρωθούν εντός του Οκτωβρίου.

Μειωμένα τα κέρδη στα σούπερ μάρκετ, με αύξηση του τζίρου

Μειωμένες πωλήσεις σε τεμάχια, μεγάλες ανατιμήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, δραστικός περιορισμός των προσφορών εκ μέρος των προμηθευτών και στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, συνθέτουν την εικόνα του εγχώριου κλάδου των σούπερ μάρκετ. Ο συνολικός «λογαριασμός» για τους retailers δείχνει αύξηση του τζίρου χάρη κυρίως στα συνεχόμενα κύματα ανατιμήσεων, αλλά και περιορισμό των περιθωρίων κέρδους εξαιτίας της δραματικής αύξησης στα κόστη λειτουργίας των καταστημάτων.

Πρόστιμο για μη επιστροφή πινακίδων

Στον προσωπικό τους λογαριασμό στην ΑΑΔΕ θα δουν το πρόστιμο που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι, όλοι εκείνοι που ενώ πήραν πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για λίγους μήνες μέσα στο καλοκαίρι … ξέχασαν τα τις επιστρέψουν.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική αποστολή των προστίμων, σε εκείνους που μέσα στο καλοκαίρι προχώρησαν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στις διακοπές τους και ενώ πήραν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, λησμόνησαν να τις καταθέσουν ξανά, όταν έληξε ο χρόνος για τον οποίο είχαν καταβάλει τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας.

Πτωτική η οικοδομική δραστηριότητα το μήνα Μάιο κατά την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Πτωτικά κινήθηκε τον Μάιο, τόσο η δημόσια όσα και η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αποτυπώνοντας τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος της οικοδομής λόγω του αυξημένου κατασκευαστικού κόστους.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής – δημόσιας) τον Μάιο του 2022 εκδόθηκαν 2.220 οικοδομικές άδειες σε όλη τη χώρα, που αντιστοιχούσαν σε 459.866τ.μ.  επιφάνειας και 2.206.868 κ.μ. όγκου. Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε δηλαδή κατά 0,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 23,2% στην επιφάνεια και κατά 8,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σήμερα τα voucher ΕΣΠΑ για παιδικό σταθμό

Σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι θα γίνει γνωστή η λίστα με τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Μετά από τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, οι υπηρεσίες δηλώνουν έτοιμες να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα εκείνων που θα λάβουν τις «επιταγές» για την συμμετοχή στο «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, περιόδου 2022-2023».

Λήγει σήμερα η προθεσμία για αίτηση στην Δράση Αναβάθμιση Δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, στις 23:59, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην Α΄ φάση της νέας δράσης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 70.000 αιτήσεις σε σύνολο 80.000 προσφερόμενων θέσεων.