Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Από την 1η.10.2020 το νέο πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας

Την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες. Εάν η πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο, η επιδότηση αυξάνεται κατά 200 ευρώ επί του βασικού μισθού. Μετά το πέρας του εξαμήνου, ο εργοδότης δεν υποχρεούται να κρατήσει τον εργαζόμενο, εκτός και αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετάσχει το σύνολο των επιχειρήσεων με μοναδική δέσμευση τη μη πραγματοποίηση απολύσεων στη διάρκεια του εξαμήνου.


Το ενδεχόμενο νέου lockdown και οι ενδείξεις αποσυντονισμού

Αντιμέτωπη με διαφορετικές – αν όχι αντιφατικές – δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και μηνυμάτων που προκαλούν ανησυχία και πανικό από τους ειδικούς, οι οποίοι επίσης εκπέμπουν διαφορετικά μηνύματα για την έξαρση της πανδημίας και το τι πρέπει να περιμένουμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, είναι το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινή γνώμη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης και των αρχών μιλούν πολύ περισσότεροι, λένε διαφορετικά πράγματα στον κόσμο, ενώ απουσιάζει εμφανώς ο συντονισμός μεταξύ τους. Το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα των ειδικών. Η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, έχει οδηγήσει στο να μιλούν δημοσίως πολλοί ειδικοί ιατροί και επιδημιολόγοι, χωρίς κανέναν συντονισμό μεταξύ τους και αυτό οδηγεί στο να εκπέμπονται διαφορετικά μηνύματα.