Θέματα αγοράς

Θέματα αγοράς

Ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες με το δημόσιο

Ραντεβού στο «ψηφιακό γκισέ» των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, θα κλείνουν πλέον οι πολίτες, έχοντας τη δυνατότητα να συναλλάσσονται εξ αποστάσεως – μέσω τηλεδιάσκεψης – με τους υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της νέας υπηρεσίας “ψηφιακό γκισέ” , οι πολίτες θα μπορούν γρήγορα , ανέπαφα και ηλεκτρονικά να προμηθεύονται τα πιστοποιητικά που χρειάζονται από τις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις τους, περιμένοντας επί ώρες στις ουρές. Συγκεκριμένα, ο πολίτης μπαίνει στην ηλεκτρονική πύλη του Δημοσίου (gov.gr) και θα κλείνει ραντεβού με την υπηρεσία που επιθυμεί.


Καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 

Έως τις 31 Μαΐου του 2020, παρατείνεται εν νέου η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) και του επιδόματος στέγασης, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η παράταση αυτή δόθηκε για να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.