Θέματα αγοράς

Ψηφιακός έλεγχος πινακίδων για οχήματα ανασφάλιστα,χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας απο την ΑΑΔΕ

Έτοιμη να προχωρήσει μέσα στο 2025 στον πρώτο μεγάλο ψηφιακό έλεγχο πινακίδων για να εντοπίσει όσα οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ ενώ οι οδηγοί δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Για τον φοροελεγκτικό μηχανισμό θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό όπλο «ΕΛΕΓΧΟΣ live», με το οποίο σε πραγματικό χρόνο οι ελεγκτές της εφορίας θα μπορούν να εντοπίζουν όσα οχήματα δεν είναι ασφαλισμένα ή κυκλοφορούν χωρίς να έχουν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας, εκδίδοντας ηλεκτρονικό σημείωμα με φόρους και πρόστιμα.

Σε περίπτωση που εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα φτάνουν τις 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα ενεργοποιείται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μπροστά σε νέα δεδομένα, αναφορικά με τις προωθητικές ενέργειες και τις προσφορές που ισχύουν για τα βασικά αγαθά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βρίσκονται οι καταναλωτές καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές. Ήδη στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί νέα ταμπελάκια στα προϊόντα κατ’ εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας που αναγράφουν αναλυτικά την τιμή πριν και μετά την έκπτωση, προκειμένου να είναι όλα πιο ξεκάθαρα στον καταναλωτή.