Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου
Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την αποστράγγιση των αποθεμάτων στις αποθήκες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν έως και 4,1% τη Δευτέρα, φτάνοντας τα 58 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς οι τιμές κατέγραψαν τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου.
Πότε ανοίγει εκ νέου το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- νοικιάζω»
Στις 21 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα του βελτιωμένου προγράμματος “Ανακαινίζω – Νοικιάζω“, με την αύξηση του ποσοστού από 40 σε 60% και αύξηση του ποσού από τις 10.000 ευρώ σε 13.500 ευρώ, που αναμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σύμφωνα με την υπουργό Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, με το νέο πρόγραμμα μπορούν να γίνει λειτουργική αναβάθμιση των διαμερισμάτων που θα διευκολύνουν την μακροχρόνια μίσθωσή τους. Σημειώνεται ότι η μακροχρόνια μίσθωση είναι προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης της επιχορήγησης.
Ανοδική πορεία του χρέους προς τον ΕΦΚΑ το δ’ τρίμηνο του 2024
Ξεπέρασε το «φράγμα» των 49 δισ. ευρώ το χρέος προς τον ΕΦΚΑ, αφού κατά το δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους καταγράφηκε αύξηση που προσέγγισε τα 400 εκατ. ευρώ, μόνο από πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανοδική πορεία του χρέους δεν περιορίστηκε ούτε από το γεγονός ότι το ΚΕΑΟ κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ εσόδων με 1,98 δισ. ευρώ για το 2024.