ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κατόπιν συνεργασίας μας με την Ελληνική Πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κροατίας (HOK) (www.hok.hr ), εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από Κροατικές επιχειρήσεις για συνεργασία με Ελληνικές, μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Οι Κροατικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους κλάδους:

 1. Πληροφορικής,
 2. πλαστικών,
 3. μεταλλικών προϊόντων και εξαρτημάτων,
 4. ξύλου/ παρκέ,
 5. διατροφικών συμπληρωμάτων,
 6. καλλυντικών,
 7. απορρυπαντικών και
 8. διαφημιστικών υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται η λίστα των επιχειρήσεων με αναλυτικές πληροφορίες.
Εφόσον θέλετε να έρθετε σε επαφή, ενημερώστε μας επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλ: 2103680878, 2103680722

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην ΑΣΙΑ,

11-21 Νοεμβρίου 2023

ΙΑΠΩΝΙΑ, Ν.ΚΟΡΕΑ, ΚΙΝΑ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ Τόκυο 13-14/11, Σεούλ 15-16/11, Πεκίνο 17-18/11, Χόνγκ Κόνγκ 19-20/11

 

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας-ΒΕΑ μέλους του Enterprise Europe Network, καθώς και άλλων φορέων,

διοργανώνουν Επιχειρηματική Αποστολή στην Ασία, σε 4 πρωτεύουσες, με στόχο τη διερεύνηση, αναζήτηση και αξιοποίηση ευκαιριών σε μία ελκυστική επιχειρηματικά περιοχή με σταθερά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Η Αποστολή θα επισκεφθεί διαδοχικά το Τόκυο στις 13-14/11, την Σεούλ στις 15-16/11,

το Πεκίνο στις 17-18/1 και το Χόνγκ Κόνγκ στις 19-20/11.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Αποστολής και οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν μπορούν να στείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση στο y.patsiavos@ahk.com.gr

μέχρι 31/7 ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για προγραμματισμό ατομικών συναντήσεων Β2Β με τις τοπικές επιχειρήσεις σε κάθε χώρα.

Πληροφορίες: κ. Γιάννης Πατσιαβός, Senior Manager Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, y.patsiavos@ahk.com.gr  ,

 τηλ.2106419026, 6945234747.

 

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Δήλωση συμμετοχής

Entrepreneurship4All: Δωρεάν e-learning προγράμματα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα επιχειρηματικής ηλεκτρονικής μάθησης βοηθά τις ΜμΕ να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις, μετά την πανδημία.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, αρωγός των εργαλείων που αναπτύσσονται με σκοπό την ενδυνάμωση της ΜΜΕ, σας ενημερώνει για την λειτουργία της νέας ευρωπαϊκής πλατφόρμας επιχειρηματικής ηλεκτρονικής μάθησης Entrepreneuship4All.

Ακολουθήστε το Entrepreneuship4All, και εκπαιδευτείτε εντελώς δωρεάν στους παρακάτω 4 πυλώνες:

 

 • Επιχειρηματικές ικανότητες
 • Ψηφιακές ικανότητες
 • Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός
 • Βιωσιμότητα

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει μαθήματα 3 μαθησιακών επιπέδων: αρχάριο, μέσο και προχωρημένο.

 

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων και συμμετοχή στις Κοινότητες Πρακτικής, εγγραφείτε στον σύνδεσμο.

 

Η πλατφόρμα είναι στην Αγγλική γλώσσα.

 

Το έργο Entrepreneurship4All χρηματοδοτείται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA).

KaDeWe

H Enterprise Greece σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Βερολίνο διοργανώνουν Εκδήλωση προβολής Ελληνικών προϊόντων στο πολυκατάστημα KaDeWe του Βερολίνου, για το χρονικό διάστημα από 3 έως 16 Ιουλίου 2023

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

TORINO FASHION MATCH 2023
Διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο Τορίνο
28,29 και 30 Ιουνίου 2023

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ως μέλος του Enterprise Europe Network σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Τορίνο, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων https://torinofashionmatch-2023.b2match.io/ στις 28,29 και 30 Ιουνίου 2023 στο Τορίνο.

Η συμμετοχή σας στο Β2Β γίνεται με εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:
https://torinofashionmatch-2023.b2match.io/signup

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μεταρρύθμιση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο μας ενημερώνει για τον νέο τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για όλα τα αλκοολούχα προϊόντα που παράγονται ή εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου 2023.
Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στο σύνδεσμο: https://www.gov.uk/government/publications/changes-to-alcohol-duty-rates/alcohol-duty-rate-changes
Για το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο, πατήστε εδώ

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ IFAT EURASIA 2023

Διεθνής Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος
Κωνσταντινούπολη,
26 – 28 Απριλίου 2023

To Eλληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει Επιχειρηματική αποστολή στη Διεθνή Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος ΙFAT Eurasia, στην Κωνσταντινούπολη, στις 26-28 Απριλίου 2023.
Στην IFAT Eurasia, η οποία διεξάγεται ανά διετία στo Istanbul Expo Center, κορυφαίες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις από τις δύο Ηπείρους παρουσιάζουν νέες τάσεις, σύγχρονη τεχνογνωσία και καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις στη διαχείριση περιβάλλοντος, στη διαχείριση αποβλήτων και υδάτινων πόρων, στην ανακύκλωση, στη δημιουργία υποδομών, στη δημιουργία ενέργειας από απόβλητα, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Στην τελευταία διοργάνωση πριν την πανδημία μετείχαν 215 εκθέτες εκπροσωπώντας 400 brands και 10.500 επαγγελματίες επισκέπτες, ενώ έχει καταγραφεί ότι πολλές επαφές οδηγούν στη δημιουργία νέων συνεργασιών, στην υλοποίηση νέων έργων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, όπως και σε συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Κόστος συμμετοχής: 1.100€ (+ΦΠΑ)

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην Πρόσκληση Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη με υπογραφή και σφραγίδα το συντομότερο και μέχρι 24/3/23

 

Πρόσκληση συμμετοχής
Registration form

Αίτημα από κορεατική εταιρεία για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων διατροφής

Η  κορεατική εταιρεία Daehan Flour Mills, η οποία παράγει και προωθεί στην κορεατική αγορά άλευρα και ζυμαρικά, ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία στην Σεούλ και τους ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον τους να εισάγουν προϊόντα διατροφής , τα οποία προτίθενται να προωθήσουν στο ευρύ δίκτυο διανομής που ήδη διατηρούν, ως μια από τις σημαντικότερες εταιρείες της Κορέας.

Τα είδη διατροφής που τους ενδιαφέρουν είναι τα παρακάτω:

 1. Τυρί, γιαούρτι,
 2. αρτοποιήματα (snacks, παξιμάδια, crackers),
 3. ζαχαρώδη (μπισκότα, croissant),
 4. ελιές, ελαιόλαδο,
 5. αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί
 6. είδη θαλασσινών σε κονσέρβες (όχι καπνιστά),
 7. αλείμματα, είδη μουστάρδας, αυγοτάραχο.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, μπορούν να αποστείλουν συγκεκριμένες προτάσεις προϊόντων σε μορφή αρχείων .pdf, στην Αγγλική γλώσσα, με περιεκτικές πληροφορίες του προϊόντος και φωτογραφία,  που δεν θα ξεπερνά την μια σελίδα ( έως δύο σελίδες στην περίπτωση περισσοτέρων του ενός προϊόντος), στην οποία να περιλαμβάνονται και τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε εταιρείας (τηλέφωνο σταθερό και κινητό, αρμόδιος και e-mail).

 • Προθεσμία έως 1 Μαρίου 2023.

Μπορείτε να αποστείλετε το αρχείο σας με την παρουσίαση απευθείας στο Γραφείο ΟΕΥ της Σεούλ ecocom-seoul@mfa.gr  ή στο BEA στο sfiraki@acsmi.gr ώστε να προωθηθούν συνολικά ( Αρμόδια: κα Σφυράκη τηλ:2103680878).

Εφόσον υπάρχουν ερωτήματα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας ή με το Γραφείο ΟΕΥ στη Σεούλ, τηλ  +82-27291397, κινητό +82-1091979706 (whatsup, viber).

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

 Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας ( ΒΕΑ)

HORECA FAIR INTERNATIONAL HOTEL EQUIPMENT, HOSPITALITY LODGING TECHNOLOGY και HORECA FAIR INTERNATIONAL OUT OF HOME CONSUMPTION PRODUCTS, RETAIL, FOOD AND BEVERAGE PRODUCTS, FOOD PROCESSING, STORAGE, COOLING, TRANSPORT AND MARKET EQUIPMENT FAIR

Στην έκθεση προσκαλούνται τα στελέχη των διοικήσεων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα εστιατορίου, κουζίνας, πλυντηρίων, fast food, εξαρτήματα υπηρεσιών, ενδύματα προσωπικού, ξενοδοχειακών λευκών ειδών (hotel textile), Έπιπλα, Συστήματα Η/Υ και Τηλεπικοινωνίας, αίθουσες συνεδρίου, κλιματισμού, φωτισμού, γεννητριών, κήπου, εξαρτημάτων πλαζ, ειδών καθαρισμού, αξεσουάρ για πισίνες, τζακούζι, ειδών καθαρισμού πισίνας, διασκέδασης, ανελκυστήρων για αναπήρους, ειδών αθλητισμού, spa, ομορφιάς, ειδών κομμωτηρίου, – καθώς και στον τομέα των κλαδικών εκδόσεων.

Παράλληλα με την έκθεση υπάρχει ειδική διοργάνωση από το Υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας, το οποίο διαρκεί 3 μέρες (14-17 Φεβρουαρίου 2023) και περιλαμβάνει επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο καθώς και συναντήσεις με τους παραγωγούς. Οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι όπως παρακάτω:

Κατά τη διάρκεια των ημερομηνιών της έκθεσης το Υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα διαμονής ενός εκπροσώπου από κάθε εταιρία για 3 νύχτες σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Τα έξοδα διαμονής θα καλυφθούν μόνο εφόσον οι επισκέπτες λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και ταξιδέψουν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες (14-17 Φεβρουαρίου 2023) (διαμονή 3 νυχτών). Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να ταξιδέψουν λιγότερες μέρες ή σε διαφοροποιημένες ημερομηνίες, θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Fuar Hakkında – Horeca Fair Otel Ekipmanları ve EDT Fuarı (horecafuar.com)

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος στην έκθεση, ενδέχεται το Υπουργείο να μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Για αυτό το λόγο, παρακαλούνται οι εταιρείες που κάνουν αίτηση να μην προβούν σε προγραμματισμό του ταξιδιού τους προτού λάβουν την τελική έγκριση από την Πρεσβεία.

Oι εταιρείες που θέλουν να επισκεφτούν την έκθεση πρέπει να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση – για να την κατεβάσετε πατήστε APPLICATION FORM –  και να την στείλουν το αργότερο μέχρι τις 30/1/2023 στο e-mail   atina@trade.gov.tr

Τηλέφωνα επικοινωνίας Πρεσβεία Τουρκίας στην Αθήνα : 210- 72 22 196 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΕΑ – Enterprise Europe Network
Δεκέμβριος 2022

Green economy Matchmaking Mission to Japan

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΕ-ΙΑΠΩΝΙΑΣ!

Κείμενο:

Από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στην πράσινη ενέργεια, βιωσιμότητα και κινητικότητα θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στην έκθεση «Tokyo Decarbonisation Expo» με καλυμμένα τα κόστη συμμετοχής.

Σε ποιους απευθύνεται:

Οι συμμετέχοντες είναι εταιρείες (και clusters) ΜΜΕ της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:

– Παραγωγή & εξοικονόμηση ενέργειας (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιομάζα, CCS, SMRs, συμπαραγωγή, αποθήκευση ενέργειας, προηγμένα υλικά, θερμομόνωση…)

– Αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα (Βιώσιμα καταναλωτικά προϊόντα, ανακύκλωση, μείωση απορριμμάτων, επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα…)

– Κινητικότητα (οχήματα μηδενικών εκπομπών, υδρογόνο, ηλεκτρονικά ποδήλατα, κυψέλες καυσίμου, μικροκινητικότητα…)

Κόστος :

Το Κέντρο ΕΕ-Ιαπωνίας θα καλύψει τα κόστη συμμετοχής στην έκθεση και τα λειτουργικά έξοδα του περιπτέρου.

Η συμμετέχουσα εταιρεία αναμένεται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διαμονής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις αιτήσεις επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eu-japan.eu/events/green-clustersme-mission

Προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις
«The Electric Energy matchmaking Forum»

Εγγραφή : https://een-humanitarian-corridor-for-ukraine.b2match.io/

5 Δεκεμβρίου 2022 έως 31 Ιανουαρίου 2023

Online event

«The Electric Energy matchmaking Forum» οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise Europe Network, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της EISMEA, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το matchmaking forum ηλεκτρικής ενέργειας δικτυώνει εταιρείες του Ουκρανικού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που πρέπει να αποκαταστήσουν ηλεκτρικά συστήματα και τους φέρνει σε επαφή με επιχειρήσεις της ΕΕ που θα πουλήσουν ή θα δωρίσουν εξοπλισμό παραγωγής ενέργειας, εξαρτήματα, καλώδια, μετασχηματιστές κλπ.

Στο event μπορούν να εγγραφούν σύνδεσμοι ή/και επιχειρήσεις.

Προϊόντα που ενδιαφέρουν:

 1. Μετασχηματιστές ισχύος και γεννήτριες.
 2. Heaters: Καύσιμο και λάδι.
 3. Αυτοκίνητα για ταξιαρχίες και εργαλεία επισκευής.
 4. Ηλεκτρολογική εγκατάσταση: Μονωτήρες, καλώδια, σύρματα, σύνδεσμοι καλωδίων, αποζεύκτες, βαλβίδες απομόνωσης, τραβέρσες, μηχανές συγκόλλησης, διακόπτες κενού & αέρα, μικροελεγκτές.
 5. Υγρά: καύσιμα και λάδια, λάδια μετασχηματιστών/κινητήρων, χημικά.
 6. Αέρια: ρυθμιστής πίεσης, σωλήνες μεταφοράς αερίου & νερού, κόφτες πλάσματος.

Γιατί να συμμετάσχετε;

 1. Ως αγοραστής για να βρείτε ειδικευμένους παραγωγούς, διανομείς, προμηθευτές
 2. Ως διευθυντής αγοράς/πωλήσεων για να βρείτε νέους πελάτες
 3. Ως προγραμματιστής προϊόντων να βρείτε συνεργάτες  και να συζητήσετε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις

Η διαδικασία εγγραφής είναι η εξής:

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά, στο link https://een-humanitarian-corridor-for-ukraine.b2match.io/  δημοσιεύοντας το προφίλ καθώς και το προϊόν η την υπηρεσία που θέλετε να προωθήσετε η που αναζητάτε στο πεδίο Marketplace.

 Η λίστα συμμετεχόντων είναι ορατή σε όλους και μέσω της περιήγησης στα προφίλ, μπορούν να αποσταλούν μηνύματα ή αιτήματα διαδικτυακής συνάντησης απευθείας από την πλατφόρμα.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας , είναι ήδη συνδιοργανωτής του φόρουμ, οπότε στο πεδίο του support office επιλέγετε το Athens Chamber Of Small and Medium Industries.

 • Ημερομηνία έναρξης εγγραφών: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.

Γ. Σφυράκη 2103680878- sfiraki@acsmi.gr

ENTERPRISE GREECE: Πρόσκληση και αίτηση συμμετοχής για την ΔΕ  Έκθεση Anuga στην Κολωνία  07 – 11 .10.2023 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για συμμετοχή επιχειρήσεων σε περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών «ANUGA» 7-11 Οκτωβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει στην  Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «ANUGA» που θα πραγματοποιηθεί  από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2023 στον εκθεσιακό χώρο Koelnmesse της Κολωνίας. Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.

Το ομαδικό περίπτερό της θα φιλοξενήσει 10 εκθέτες-επιχειρήσεις. Για κάθε επιχείρηση η Περιφέρεια Αττικής θα καλύψει το 80% του κόστους ενοικίασης χώρου – κατασκευής περιπτέρου και επιβάρυνσης εγγραφής. Ως εκ τούτου, το εναπομείναν κόστος για τον κάθε εκθέτη θα ανέρχεται περίπου στα 1.232€/περίπτερο (πλέον Φ.Π.Α.) ή 1.313€/γωνιακό περίπτερο (πλέον Φ.Π.Α.).

 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την μέχρι και την Τετάρτη 25/01/2023

Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Αττικής

Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της

κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος  τηλ: 2132065771, e-mail: thanos.antonopoulos@patt.gov.gr

κ. Τσιγκούνη Ελένη  τηλ: 2132065745, e-mail: etsigkouni@patt.gov.gr 

Καναδικό λιανικό εμπόριο τροφίμων και ποτών- Μελέτη του Γραφείου Οικ. & Εμπορ. Υποθέσεων στο Τορόντο

Δείτε περισσότερα  

Διονύσης Πρωτοπαπάς
Σύμβουλος ΟΕΥ Α’
Γραφείο Οικ. & Εμπορ. Υποθέσεων Τορόντο
Τηλ. +1-416-515-0132 εσωτ.8227, κιν. +1-437-2314676
dprotopapas@mfa.gr   ecocom-toronto@mfa.gr

Συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη έκθεση «FOOD EXPO-OINOTELEIA 2023» με επιδότηση κόστους ενοικίασης χώρου – κατασκευής περιπτέρου.

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO-OINOTELIA» που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από 18-20 Μαρτίου 2023 στον εκθεσιακό χώρο Athens Metropolitan Expo, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στα Σπάτα. Το συγκεκριμένο εκθεσιακό γεγονός διοργανώνεται από την εταιρεία «Forum Α.Ε.». Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.

Με την παρουσία της στη διοργάνωση «FOOD EXPO-OINOTELIA», η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της. Το ομαδικό περίπτερό της θα φιλοξενήσει 30 εκθέτες-επιχειρήσεις, για τον καθένα από τους οποίους θα αντιστοιχεί επιφάνεια 8,50 τ.μ. ή 8,75 τ.μ.

Η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στα 240€. Για κάθε επιχείρηση η Περιφέρεια θα καταβάλλει το 80% του κόστους ενοικίασης χώρου – κατασκευής περιπτέρου, οπότε το κόστος ανά εκθέτη ανέρχεται στα 408 ή 420€ πλέον ΦΠΑ αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρεται στην Πρόσκληση έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 .

Πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής:

https://www.patt.gov.gr/6-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7/%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89-7/

Στοιχεία επικοινωνίας με την Περιφέρεια
Αθηνά Λιβά
Τηλ:2132065745 email:aliva@patt.gov.gr

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο: Διοργάνωση Επιχειρηματικής Αποστολής σε 5 χώρες της Ασίας στις 19/11-1/12/22.

 1. Πρόσκληση link
 2. Πρόγραμμα link
 3. Registration link

SIAL 2022 – Meet buyers of the agrofood sector -Προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις

Εγγραφή : https://business-meetings-food-paris-2022.bf.b2match.io/

Η SIAL είναι η κορυφαία έκθεση βιομηχανίας τροφίμων στον κόσμο που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι.
Η   SIAL Paris 2022 θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων:7.000 εταιρείες από περισσότερες από 100 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε επαγγελματίες λιανικής και τροφίμων.
Όλα τα είδη τροφίμων, από συστατικά μέχρι εξοπλισμό έως τελικά προϊόντα, θα εκτίθενται σε 20 εκθεσιακούς τομείς.
Η SIAL Innovation θα ρίξει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας σε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα διατροφής.

Eκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνεται στη SIAL από φορείς που συμμετέχουν στο Enterprise Europe Network μεταξύ των οποίων και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας .

Η εκδήλωση θα οργανώσει συναντήσεις μεταξύ αγοραστών -παραγωγών  βάσει συγκεκριμένων αιτημάτων από τους διεθνείς αγοραστές. Αυτό το νέο είδος εκδήλωσης είναι μια πρωτοβουλία του Enterprise Europe Network – με στόχο τη σύνδεση αγοραστών και παραγωγών του κλάδου των τροφίμων.

 1. Εγγραφή και συμμετοχή των αγοραστών: δωρεάν.
 2. Η εγγραφή και η συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση για τους παραγωγούς – προμηθευτές δεν είναι δωρεάν. Το κόστος ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά συνάντηση. Το τιμολόγιο θα σταλεί μόνο μετά την επικύρωση της ατζέντας σας.

Οι αγοραστές και οι παραγωγοί ενθαρρύνονται να προεγγραφούν στον ιστότοπο της εκδήλωσης: https://www.sialparis.fr/
Όλοι οι αγοραστές και οι προμηθευτές μπορούν να εγγραφούν στην εκδήλωση (εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης)

Για συμμετοχή στις συναντήσεις εγγραφείτε στον ιστότοπο: https://business-meetings-food-paris-2022.bf.b2match.io/   επιλέγοντας ως γραφείο υποστήριξης το Athens Chamber of Small and Medium Industries.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

MariMatch @ Posidonia 2022
Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων στο πλαίσιο της  Διεθνούς  Έκθεσης Ποσειδώνια 2022
Αθήνα 7, 8 & 9 Ιουνίου 2022
Γνωρίστε νέους επιχειρηματικούς συνεργάτες και επεκτείνετε το Δίκτυο Έρευνας
και Καινοτομίας στον Ναυτιλιακό Τομέα
Εγγραφή: https://marimatch-posidonia2022.b2match.io/

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas, και η ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ προσκαλούν  φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού & της Θαλάσσιας Τεχνολογίας στο διεθνές forum επιχειρηματικών συναντήσεων MariMatch στις 7, 8 & 9 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του δικτύου Enterprise Europe Network.

Διαδικασία εγγραφής

 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής online (https://marimatch-posidonia2022.b2match.io/) (κάνοντας κλικ στο Register) & να υποβάλουν την περιγραφή του οργανισμού και ένα προφίλ συνεργασίας στο “Marketplace”.
  Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν την εκδήλωση.
 • Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (11:00 – 17:00) – Διαπροσωπικές συναντήσεις στο HALL 2/Περίπτερο 2.561
 • Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 (11:00 – 17:00) – Διαδικτυακές συναντήσεις
 • Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.
 • Η συμμετοχή στην εκδήλωση  & η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Καταληκτικές ημερομηνίες

 • 2 Ιουνίου 2022: Εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και υποβολή προφίλ
 • 1 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2022: Επιλογή και προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας
 • Για περισσότερες πληροφορίες

Διαδικτυακές Επιχειρηματικές συναντήσεις «Turning Contacts Into Contracts» 1-5 Νοεμβρίου  2021

Διοργάνωση δωρεάν, προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων μέσω του Enterprise Europe Network
Απευθύνεται σε ΜΜΕ, πανεπιστήμια, ιδρύματα R&D , νεοσύστατες εταιρείες κ.α , που δραστηριοποιούνται στους κλάδους 

 1. ICT & ΨΗΦΙΑΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 2. ΙΑΤΡΙΚΗ & ΥΓΕΙΑ
 3. ΕΠΙΠΛΑ
 4. ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ
 5. ΧΥΤΕΥΣΗ & ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ

Εγγραφές στο https://turning-contacts-into-contracts.b2match.io/

Kosmima 2021

Μετά την επίσημη ανακοίνωση για την επανεκκίνηση των εκθεσιακών δραστηριοτήτων από 1ης Σεπτεμβρίου 2021, η KOSMIMA –τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – θα υποδεχτεί ξανά τους επαγγελματίες του κλάδου με ασφάλεια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 23 έως 25 Οκτωβρίου του 2021.

Κατασκευαστές, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ρολογιών και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα, θα συναντηθούν στην μοναδική και μακροβιότερη έκθεση του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της «Kosmima» θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, ο οποίος φέρνει στο προσκήνιο όλες τις νέες τάσεις και αναδεικνύει το ταλέντο και την έμπνευση καλλιτεχνών και σχεδιαστών ελληνικού κοσμήματος. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοxόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CirCoAX για ΜΜΕ από τους  κλάδους της μόδας και κλωστοϋφαντουργίας

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CirCoAX ( https://circoax.eu/) έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει και να μετατρέψει τις παραγωγικές επιχειρήσεις Fashion & Textiles σε ανανεώσιμες, κυκλικές και βιώσιμες, παρέχοντας χρηματοδότηση και πρόσθετες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, διαδικασιών, υπηρεσιών ή επιχειρηματικών μοντέλων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
προθεσμία υποβολής 13 Οκτωβρίου 2021

Ενημερώσεις για Ζητήσεις και Προσφορές Συνεργασιών από Enterprise Europe Network

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

WCM (World Class Manufacturing) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Στην Ιαπωνία 7-11 Μάρτιου 2022
Καταληκτική Ημερομηνία Αιτήσεων : 25/11/2021

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

“Virtual Greek Gastronomy Workshop με Benelux”, 18-20 Νοεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να επιδοτήσει 15 επιχειρήσεις για την συμμετοχή τους στη διαδικτυακή εκδήλωση Virtual Greek Gastronomy Workshop με Benelux, που στοχεύει στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις χώρες της Benelux (Ολλανδία- Λουξεμβούργο-Βέλγιο).

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από την εταιρεία Tourism Media & Events, θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Νοεμβρίου 2021 και συνδυάζεται με την παράλληλη εκδήλωση Virtual Greek Luxury Tourism, η οποία θα διεξαχθεί το ίδιο χρονικό διάστημα.  

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις (Β2Β) μέσω ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, με επαγγελματίες, εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, διανομείς, αγοραστές supermarket, food servers, καταστήματα deli, ώστε να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τις γαστρονομικές τους προτάσεις.

Η Περιφέρεια θα επιδοτήσει κατά 80% το κόστος συμμετοχής στην δράση έως 15 επιχειρήσεων. Το υπόλοιπο 20% θα το επιβαρυνθούν οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν. Το τελικό κόστος μετά την ανωτέρω επιδότηση της Περιφέρειας ανά επιχείρηση υπολογίζεται στα 140€ πλέον Φ.Π.Α.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics).

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.gr (με κοινοποίηση στο mkonstantopoulou@patt.gov.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πατήστε εδω

Διεθνής Έκθεση τροφίμων και ποτών “SIAL” 2020, Παρίσι

Tο Enterprise Greece ενημερώνει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών για τη Διεθνή Έκθεση “SIAL” που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι 18-22 Οκτωβρίου.Η έκθεση διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων, περιλαμβάνοντας 20 εκθεσιακούς τομείς από το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων & ποτών όπως και σχετικά τεχνολογικά προϊόντα αλλά και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

To κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 500€/τ.μ. ενώ τα γωνιακά περίπτερα επιβαρύνονται με 10% επιπλέον, δηλαδή, η τιμή τους διαμορφώνεται στα 550 €/τ.μ.  ή στα 677 €/ τ.μ μέσω συγχρημ. Προγραμμάτων. Στο τελικό κόστος προστίθεται το ποσό 530 € Registration fee υποχρεωτικό για κάθε εκθέτη.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 31/03/2020 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

2o Bio Festival 2020

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο “2ο Bio Festival 2020″, που θα πραγματοποιηθεί 8-10 Μαΐου 2020, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας, με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας. 

Η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 60% για την ενοικίαση περιπτέρων, ενώ το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι εκθέτες. Τα περίπτερα θα έχουν διαστάσεις 5 τ.μ. (2 Χ 2.5)/ έκαστο και θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ. Η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στο ποσό των 200 € (πλέον Φ.Π.Α).

Αιτήσεις συμμετοχής έως 18/03/2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agrotiki1@patt.gov.gr ή στο Fax της υπηρεσίας 2132065020 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Futurebuild Matchmaking 2020

Διοργάνωση δωρεάν, προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων μέσω του Enterprise Europe Network στις 4 Μαρτίου 2020 στο Λονδίνο στο πλαίσιο της έκθεσης
futurebuild (www.futurebuild.co.uk ).

Αυτή η εκδήλωση παρέχει στους επισκέπτες και τους εκθέτες την δυνατότητα να συναντήσουν πιθανούς συνεργάτες, μέσω δωρεάν- προκαθορισμένων συναντήσεων.

Δίνει την ευκαιρία σε προμηθευτές, κατασκευαστές και διανομείς να αναζητήσουν νέες και καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα από την διεθνή αγορά καθώς την ευκαιρία σε παραγωγούς προϊόντων, υπεργολάβους και επαγγελματίες να συναντήσουν κατασκευαστές αρχιτέκτονες διανομείς ερευνητικά κέντρα κ.α.

7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Τhe Greek Fine Food Exhibition

Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επαγγελματιών και καταναλωτών (300 εκθέτες και 60.000 επισκέπτες το 2019) και έχει σαν στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται συγχρόνως πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων (ημερίδες, γευστικές δοκιμές κ.α.) οι οποίες προβάλλουν την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ως μέλος του ENTERPRISE EUROPE NETWORK σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και την ένωση Επιμελητηρίων της Καλαβρίας- Ιταλία, συνδιοργανώνουν Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις.

7η FOOD EXPO GREECE 2020

Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής με επιδότηση κόστους περιπτέρου.

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «7η FOOD EXPO GREECE 2020» που θα πραγματοποιηθεί  από 7-9 Μαρτίου 2020  στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα, με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας. Το συγκεκριμένο εκθεσιακό γεγονός διοργανώνεται από την εταιρεία « Forum Α.Ε.».

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics).

Ως εκ τούτου όσες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και τις  20 Ιανουαρίου 2020.

Πληροφοριακό υλικό & έντυπα συμμετοχής:ΕΔΩ

Συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ 7-15 Σεπτεμβρίου 2019

To Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, το μεγαλύτερο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της χώρας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στις προηγούμενες διοργανώσεις της ΔΕΘ και συνεχίζοντας τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του παραγωγικού ιστού που εκπροσωπεί με στοχευμένες δράσεις, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις – μέλη του να συμμετέχουν και στη φετινή 84η διοργάνωση.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η 1η Ιουλίου 2019

Πληροφορίες Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, τηλ.: 2103680879, 2103680878

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (μη αλκοολούχων) “Sial Middle East 2019” 9–11 Δεκεμβρίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο site της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτηθεί πρόσκληση, αίτηση και υπεύθυνη δήλωση, που αφορούν στην συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (μη αλκοολούχων) “Sial Middle East 2019”, που θα πραγματοποιηθεί από 9–11 Δεκεμβρίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η 17η Ιουνίου 2019

Έκθεση και συνέδριο “COMMUNICATION, ELECTRONIC AND MEDIA EXPO” 13 έως 16 Ιουνίου 2019, στο Erbil International Fair, στην πόλη του Ερμπίλ.

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο μας ενημερώνει ότι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Επικοινωνιών της Δημοκρατίας του Ιράκ, διοργανώνεται η έκθεση “COMMUNICATION, ELECTRONIC AND MEDIA EXPO” μαζί με συνέδριο σχετικό με τις επικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα κανάλια ήχου και εικόνας, τα media και την ασφάλεια των επικοινωνιών, από 13 έως 16 Ιουνίου 2019, στο Erbil International Fair, στην πόλη του Ερμπίλ.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται να επικοινωνήσουν, για περισσότερες πληροφορίες, ως ακολούθως: e-mail: marketing@moc.gov.iq / Τηλ: +964 771 8140555 / e-mail: Alib.ipec@gmail.com / Τηλ: +964 770 7899664

Ενημερωτική εκδήλωση για την αγορά της Σερβίας

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network και σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Σερβία διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 19:30 για την αγορά της Σερβίας στα γραφεία του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18, 1 ος όροφος. Ομιλητής  είναι ο κος Χρήστος Κουναλάκης, Γεν Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι.

Διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής Σερβικών επιχειρήσεων στην Αθήνα

Το ΒΕΑ βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας επιχειρηματικής αποστολής Σερβικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Τμήμα Διεθνών σχέσεων ΒΕΑ , τηλ. επικοινωνίας 2103680878-2103680879

Επιχειρηματική αποστολή στην Βίλνιους της Λιθουανίας, 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Lithuania και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Λιθουανίας στην Ελλάδα, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στην Βίλνιους της Λιθουανίας, από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 έως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019. Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Λιθουανία εδώ.

Προθεσμία συμμετοχών έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΕΒ (κα. Βίκυ Μακρυγιάννη: Τ. 211 500 6121, Ε. vmakrigianni@sev.org.gr) και με το ΕΒΕΑ (κα. Τίνα Ρέτζεκα: Τ. 210 338 2342, Ε. tretzeka@acci.gr).

Επιχειρηματική Αποστολή στο Πακιστάν, 1-8 Ιουλίου 2019

Το Ελληνο-Πακιστανικό Επιμελητήριο οργανώνει Επιχειρηματική Αποστολή στο Πακιστάν 1- 8 Ιουλίου 2019. Η επιχειρηματική αποστολή εστιάζει κυρίως στους παρακάτω τομείς:

 1. Φάρμακα
 2. Ενέργεια
 3. Είδη διατροφής και κυρίως ελαιόλαδο , ελιές και χυμοί φρούτων
 4. Τεχνογνωσία Μελέτες έργων, Project Management κατασκευών

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ελληνο-Πακιστανικό Επιμελητήριο στα τηλ: +30 210 81 52 459 και κιν: +30 699 64 21 885

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια υπάλληλο του ΒΕΑ, στο τηλέφωνο 2103680878 (κ.Σφυράκη) καθώς και στο email sfiraki@acsmi.gr