Δήλωση προέδρου Π. Ραβάνη για τις φωτιές

Δυστυχώς για ακόμη μία χρονιά, η χώρα μας περνά δύσκολες ώρες, λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές, που έχουν προξενήσει τεράστια οικολογική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ως Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, θέλουμε να τονίσουμε στους συναδέλφους, ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είμαστε δίπλα τους, αρωγοί στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να κρατήσουν όρθιες τις περιουσίες τους. Αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ξεκινήσει η καταγραφή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Βιοτεχνιών, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές καθώς και η υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής, για την άμεση επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Οι πυρόπληκτοι, οικογένειες και επιχειρήσεις, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την Κυβέρνηση, δέσμη επειγόντων μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών, με προεξέχοντα εκείνα της προστασίας της ανθρώπινης διαβίωσης και της κάλυψης βιοτικών αναγκών.

Χωρίς τη διάθεση κριτικής και υποδείξεων – που αυτές τις ώρες είναι ανώφελες – αλλά μόνο με απόλυτη ενσυναίσθηση και αίσθημα ευθύνης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είναι κοντά στις αρμόδιες Αρχές για κάθε συνεργασία και παράλληλα, θα ενεργοποιήσει και τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες όπως κάθε φορά σε παρόμοιες συνθήκες, για να στηρίξει με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει, τις επιχειρήσεις – Μέλη του, που δοκιμάζονται και βιώνουν αυτή τη νέα κρίση.

Παρακαλούμε  τα μέλη μας, που έχουν υποστεί ζημιές από την καταστροφική φωτιά, να μας στείλουν ενημερωτικό email για άμεση κινητοποίηση από το Επιμελητήριο.