ENTERPRISE EUROPE NETWORK


Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εnterprise Europe Network – Hellas, φορέας υλοποίησης του οποίου για την Περιφέρεια Αττικής είναι και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

To Δίκτυο «Enterprise Europe Network», συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποτελέσει ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο επιχειρηματικής υποστήριξης σ’ όλη την Ευρώπη.

Το ΒΕΑ διαθέτοντας πολυετή γνώση, εμπειρία και παρουσία σε ευρωπαϊκά και εθνικά δίκτυα & δομές επιχειρηματικής υποστήριξης συμμετέχει στην κοινοπραξία Εnterprise Europe Network -Hellas που είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου «Enterprise Europe Network», και η οποία αποτελεί  το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα, αποτελούμενο από 12 έμπειρους και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της επιχειρηματικότητας & της καινοτομίας, καλύπτοντας όλο τον ελλαδικό χώρο.

To Enterprise Europe Network διαθέτει 600 τοπικά σημεία επαφής, και απασχολεί πάνω από 4000 εξειδικευμένα στελέχη σε 63 χώρες(28 κράτη μέλη καθώς και σε μη κράτη μέλη / τρίτες χώρες: Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Λευκορωσία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Αίγυπτος, Γεωργία, Ισλανδία, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ιορδανία, ΠΓΔΜ, Μεξικό, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία,  Νορβηγία, Παραγουάη, Περού,  Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ελβετία, Ταϊβάν, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ), προωθώντας την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία σε τοπικό επίπεδο στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Όπου κι αν βρίσκεστε στην Ευρώπη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να βρείτε τους σωστούς επιχειρηματικούς εταίρους.

Το δίκτυο παρέχει στήριξη και συμβουλευτική σε επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και τις βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπηρεσίες μας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), αλλά είναι όμως διαθέσιμες σε όλες τις επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη.

Είτε χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ, βοήθεια στην εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων, θέλετε να επωφεληθείτε από την καινοτομία των δικτύων στην περιοχή σας ή χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, αυτό είναι το σωστό σημείο για να ξεκινήσετε.

Το Enterprise Europe Network χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Γ.Δ. Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ – DG GROW.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


 • να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στο εξωτερικό
 • να εγγραφείτε στη Βάση και να λαμβάνετε ενημέρωση για τα τελευταία επιχειρηματικά / τεχνολογικά προφίλ και για εκδηλώσεις που δημοσιεύονται
 • να εκδηλώνετε ενδιαφέρον για επιχειρήσεις / τεχνολογίες

Cultural and Creative Industries


Δεδομένης της δραστηριοποίησης πολλών Δημιουργικών & Πολιτιστικών επιχειρήσεων (Cultural and Creative Industries) επιχειρήσεων στην περιοχή δράσης , το BEA  συμμετέχει στις εργασίες μιας συγκεκριμένης Τομεακής Ομάδας της EEN αφιερωμένης στην προώθησή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Sector Group).
 
Η διακρατική ομάδα εργασίας , η οποία συγκεντρώνει μέλη από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτες χώρες, αποτελεί ένα μέσο, ​​ειδικότερα, για:

 • την προώθηση των προφίλ εταιρειών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα,
 • τη διευκόλυνση πιθανών διακρατικών συνεργασιών μεταξύ τους,
 • οργάνωση κοινών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το θέμα όπως Διοργανώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων,
 • Παροχή πληροφόρησης για προγράμματα χρηματοδότησης 

Τομείς δράσης:

 • Πολιτιστική Κληρονομιά
 • «Design (συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μόδας)»
 • Λογοτεχνία, Βιβλία και Εκδόσεις
 • Μουσική, Ραδιόφωνο και Φεστιβάλ
 • Οπτικοακουστικό υλικό (συμπεριλαμβανομένου κινηματογράφου, τηλεόρασης, βιντεοπαιχνιδιών και πολυμέσων)
 • Εικαστικές τέχνες (συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου και του χορού)
 • Αρχιτεκτονική
 • Μουσεία, Γκαλερί

Πληροφορίες


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπαλλήλους του ΒΕΑ, στα τηλέφωνα 2103680879 (κ.Λαμπρινέα) και 2103680878 (κ.Σφυράκη) καθώς και στα email labrinea@acsmi.gr και sfiraki@acsmi.gr αντίστοιχα