2η Εκπομπή #VeaNews: Η λύση στην ανεργία στα Βιοτεχνικά Επαγγέλματα

Την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνικών επαγγελμάτων μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης, υποστήριξαν στην 2η εκπομπή του VeaNews, ο Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α. Κωνσταντίνος Δαμίγος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Από την πλευρά των μικρομεσαίων, ο βιοτέχνης και Μέλος του Β.Ε.Α., κ. Χρήστος Χάλαρης, παρουσίασε την καινοτομία της δικής του επιχείρησης “WOOD INFINITY”.

«Πρέπει να στηρίξουμε την βιοτεχνία, γιατί είναι αυτή, που παράγει πραγματικά πλούτο στην αγορά, δίνοντας το 30% του ΑΕΠ από εγχώρια προϊόντα. Απασχολούνται περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σήμερα, είναι δυσοίωνα, καθώς η κρίση που βιώνουμε με τον COVID-19, οδηγεί πολλούς βιοτέχνες στα όρια της κατάρρευσης», ανέφερε στην 2η εκπομπή #VeaNews, ο Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α. Κωνσταντίνος Δαμίγος. «Το Β.Ε.Α. είναι εδώ για να ενισχύσει τα 35.000 μέλη του με μια σειρά υπηρεσιών που τους προσφέρει», συμπλήρωσε ο κος Δαμίγος.

«Πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με το Β.Ε.Α. και τις επιχειρήσεις, τα νέα προγράμματα εξειδίκευσης, εργαζομένων. Ερχόμαστε κοντά στις επιχειρήσεις και ζητάμε να μας πουν, ποιες  νέες ειδικότητες θέλουν, καθώς οι νέοι μέσα σε 12 μήνες από την ώρα που ολοκληρώνουν την μαθητεία τους στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. βρίσκουν αμέσως εργασία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Την καινοτομία των πλεκτών ξύλων, παρουσίασε στα #VeaNews ο βιοτέχνης και Μέλος του Β.Ε.Α., κ. Χρήστος Χάλαρης. Επιπλοποιός τρίτης γενιάς, από την “WOOD INFINITY”, μία βιοτεχνία, που – όπως είπε- αναμένεται να προχωρήσει μέσα από τα προγράμματα εξωστρέφειας του Β.Ε.Α. σε εξαγωγές, ώστε να αποκτήσει η εγχώρια παραγωγή επιπλέον αξία, τόσο για την ίδια την επιχείρηση, όσο και για την ελληνική οικονομία.

Στις εκπομπές της Web T.V. του Επιμελητηρίου, θα προβάλλονται κατηγορίες επιχειρήσεων – Μελών του, όπως: νεοφυείς επιχειρήσεις, με καινοτόμα και αξιόλογα αντικείμενα, που αποτελούν παράδειγμα ανάπτυξης, ιστορικές και παραδοσιακές επιχειρήσεις της πόλης μας, σε ειδικό αφιέρωμα στην βιοτεχνία που αντιστέκεται, καθώς και βραβευμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι εκπομπές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Β.Ε.Α:  https://youtu.be/eChu284-tBI