Πολιτικές εξελίξεις – Έκτακτη επικαιρότητα

Έκτακτη επικαιρότητα

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Το απόγευμα θα μεταδοθούν δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αύριο, Τρίτη, στις 15:00, θα συνεδριάσει, για το ίδιο θέμα, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο. Επίσης, εντός της εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Για έβδομη ημέρα οι φλόγες συνεχίζουν να σαρώνουν την Εύβοια, από όπου περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκκενωθεί από το νησί, πολλοί από αυτούς με πλοίο.

Τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στην Εύβοια έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις γης, σπίτια και επιχειρήσεις. Παράλληλα μεγάλες είναι οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), έως το μεσημέρι της Κυριακής 8/8 είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν ή θα διευκολυνθεί ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των πληττόμενων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα μέτρα αυτά θα εμπλουτιστούν, θα ενισχυθούν και θα γίνουν ταχύτερα στην εκταμίευσή τους.