Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, θα είναι η Τετάρτη, με τα συνδικάτα να δίνουν το δεύτερο αγωνιστικό «ραντεβού» τους ενάντια στις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ απηύθυνε χθες κάλεσμα συμμετοχής, στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της. Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει από την πλευρά της στάση εργασίας για αύριο από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. «Ραντεβού» στις 10.30 την Τετάρτη στα Προπύλαια έχει δώσει το ΠΑΜΕ.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, «προκηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3/10/19 από ώρα 12:00 έως 15:00», με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ. 

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν την Τετάρτη από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ.

Αναμένονται αποφάσεις των εργαζομένων για το πώς θα λειτουργήσουν την ημέρα της απεργίας ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το τραμ.

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

-Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

-Επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις τράπεζες.

Close Menu