Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 27/03/2018
NEWSLETTER Εκδήλωση για τις αγορές του Ιράκ και της Τυνησίας

Τα οικονομικά χαρακτηριστικά καθώς και οι δυνατότητες για επέκταση των Ελληνικών  ΜμΕ  στις αγορές της Τυνησίας, της Αλγερίας και του Ιράκ, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Δικτύου ENTERPRISE EUROPE NETWORK, με ομιλητές τους Συμβούλους ΟΕΥ στις Πρεσβείες της Ελλάδος στις παραπάνω χώρες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι επιχειρηματίες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά των αγορών, τις δυνατότητες πρόσβασης σε αυτές, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν, αλλά και πώς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.  

 Περιγράφοντας την αγορά της Τυνησίας, ο κ. Γεώργιος Σακουφάκης, Σύμβουλος ΟΕΥ  στην Τυνησία, ανέφερε πως είναι μια χώρα παρόμοιου μεγέθους με την Ελλάδα, που αποτελεί βασικό εμπορικό εταίρο των χωρών της ΕΕ. Προϊόντα με εξαγωγικό ενδιαφέρον για  τις ελληνικές επιχειρήσεις, είναι τα δομικά υλικά, τα σιτηρά, τα  φαρμακευτικά προϊόντα, ο  αγροτικός εξοπλισμός και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Αναφορικά με το Ιράκ, ο κ. Σταύρος Σταυράκος Σύμβουλος ΟΕΥ στο Ιράκ, τόνισε πως βασικό μέλημα της χώρας, αποτελεί  η ανοικοδόμησή της και κατά συνέπεια το Ιράκ αποτελεί αγορά με ιδιαίτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ήδη, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών από το 2016 έως το 2017, παρουσίασε αύξηση 120% με κυριότερα προϊόντα τα χημικά, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά.

Τέλος ο κ. Ιωάννης Κατσάρας, Σύμβουλος ΟΕΥ στην Αλγερία, ανέφερε ως τομείς με επιχειρηματικό ενδιαφέρον, τις τεχνολογίες επικοινωνίας, τον κλάδο υγείας – εκτός των φαρμάκων-, τον κατασκευαστικό τομέα  και την συσκευασία και τυποποίηση τροφίμων.

Τη Διοίκηση του Β.Ε.Α, εκπροσώπησαν ο Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μάνος και ο, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής και  υποστήριξης επιχειρήσεων, κος Χρήστος Λούσης, οι οποίοι μετέφεραν ερωτήσεις και προβληματισμούς των επιχειρήσεων – μελών του Β.Ε.Α. και αντάλλαξαν απόψεις με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο διαμόρφωσης της στρατηγικής υποστήριξης της εξωστρέφειας, που διαμορφώνει το Β.Ε.Α για τα μέλη του.

© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team